Bildbomb!

Världens krokigaste gata San Fransisco
Bilder från Basebollen
Akvarium Monteray
Sälar & Sjölejon
Bilderna ovan är från highway nr 1
Ungefär halvvägs till Los Angeles, strax intill San Simeon, ligger Hearst Castle som mediakungen William Randolph Hearst lät bygga som sin egen privata ranch på mark som han ärvt.
Byggandet av Hearst Castle hade förhoppningsvis varit en omöjlighet i dag med miljö-, historie- och landskyddslagar, men vid den tiden fanns inget som hindrade en personlighet som Hearst med obegränsade ekonomiska möjligheter att köpa hela inredningar från spanska kloster eller franska slott för att montera ner och frakta till USA. Eller att ha elefanter, leoparder, giraffer och andra vilda djur i eget privat zoo. Eller att flytta enorma mängder jord och att spränga hål i berget för bevattning och egen flygplats. I dag får man se bygget för vad det är - ett stycke historia - bestående av totalt 165 rum - beläget uppe på berget med den mest fantastiska utformning och bakgrundshistoria man kan tänka sig. När man går igenom byggnaderna kan man med lätthet leva sig in i guidens berättelser och se framför sig de fina gästerna och festerna som hölls.
Källa fakta http://restipsusa.blogspot.com/2011/01/hearst-castle.html
Så jäkla coolt palats as rik gubbe som byggde det! Det var ett av hans 18 hus!!!! Tänk inomhuspool, utomhuspool, tennisbanor, egen flygplats eget zoo, underbar utsick, 3 hus + slåttet m.m.

Kommentarer
Postat av: Nina

Vad härligt det ser ut! Soligt och gött, här i Sverige så vräker regnet ner för tillfället =/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback