Valborgshelgen!

Hemma efter en lång, lärorik, rolig, och mysig helg. Nicke har skött sig jätte bra!!! Både jag och Nicke är helt slut nu efter 3 dager med intensiv träning.
 Fredag: Markarbete

Red utan bommar fick mycket hjälp av anita jobbade med att lösgöra hästarna. Jag fick hjälp med hur jag skulle använda min skänkel, hur jag skulle vara lätt i sitsen, och hur handen skulle vara stilla och gå med. Det var jätte kul och nicke var genomsvettig efteråt.

På kvällen käkade vi lasagne och såg på Sex and the city och snacka en massa :) Jag och Gabbi sov tillsammans i lila tejens rum :) Vi låg och snacka i 1,5 timme innan vi somnade mys ;)
 Gabbi och mitt rum


Lördag: Hoppning/Markarbete

Gick upp kl 07.00 gick och fodrade hästarna gick tillbaks

Nicke var SATTANS pigg!! Fick rätt mycket skäll av anita bla annat jag måste ha ett jämt tempo inte rida för fort eller sammla upp innan hindret, sedan att jag skulle stanna kvar hos honom i sprången, och bättre galopp i svängen osv. men det gick ganska bra. var kul speciellt att "hoppa volt på volt"

På em red vi ut alla barbacka och hade jätte mysig skogstur :D Byggde banan.


Sedan gick vi till huset och la oss i soffan och snacka samt såg mer Sex and the city sedan lagade vi TACOS as gott!! Efter det spelade vi kort och kolla mer på stc :) och åt kladkaka med grädde :D Hade grymt KUL vi alla var nog lite övertrötta så vi skrattade åt det mesta! Natta hästarna också så klartSöndag banhoppning:

Gick upp 07.00 och fodra hästarna och åt frukost gick ner till stallet möte upp Anita gick banan med henne lärde mig en massa nya grejer som jag skall börja använda mig av. Sedan sa anita så här mellan 8:an och 9:an rid på 4 galoppsprång men det kan bli 4,5 så rid på så det blir 4a.

Vi gick och gjorde iordning hästarna och fixade gick in i ridhuset och red fram på en liten "framhoppning" Nicke kändes rätt trött plus att han under natten smällt i något så han var och är jätte svullen under mungipan... blev en del väntan innan det var min tur men när det blev min tur låg banan på 120 (fick bestämma höjden själv) Jag gick in och red mot första hindret och då blev min häst taggad spettsade öronen och sög tag i hindret. 1, 2, 3, 4, 5, 6, Utan problem sedan hade vi med en trekomination och vi hoppa bra in på första räcket sedan vidare mot oxern vilket han fick lite svårt att räcka så jag smacka och OJ vad han flög och tog i landade 1 timme senare ändes det som och hoppade sista räcket ut galant vdare mot oxern som var hinder nr 8:a han inte rida på så det blev 4,5 och ett stopp.... la en volt och hoppade de 3 sista hinderna galant :)

fick ett litet snack med anita och sedan direkt på det igen och som ni kommer se på filmen har jag mycket mer galopp och det som jag har jävligt svårt för är att känna avstond när jag rider på så där men samtidigt så hoppar han som en gud när jag lägger honom rätt och har en snabb galopp. Det blev pankaka på hinder nr 8 och jag flög av landade på ryggen men gjorde mig inte illa lite öm kanske här och där men va fan sånt får man tåla. Satt upp med engång la en volt och hoppade klart banan.

Anita sa i slutet att om vi bara får kläm på tempot kan vi klättra i klasserna! Han hoppar galant när du får i gång galoppen.

Jag är inte 100 % nöjd idag men jag tycker att vi gå frammåt för varje dag! och jag älskar honom av hela mitt hjärta! Nu skall han få ta det lungt denna vecka eller vi skall vara med i hoppgruppen på fredag och rida dressyr för karin men det blir mycket uteritt och bara skritt imorgon så klart.

eeee den här bilden satt i stallet... :D haha


Film från söndagen med 2 runder samt avramlingen :) enjoyKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback