Hoppträningen igår för Amanda!

I början gick det super dåligt Lorden bjöd först inte och surade mot sporrarna men sen när jag fick bjudning i honom så blev det tvärtom han drog iväg och blev jätte stark. Hoppade en bana med först små hinder innan vi höjde upp! Små hindrerna gick inte speciellt bra utan vi hade lite problem med allt möjligt.
 
Sedan fick jag tipset att jag skulle ha honom helt rak över hinderna vilket blev mycket bättre. Amanda sa även att jag skulle sitta lite mer på yttersidan vilket jag gjorde och det blev lättare att landa i rätt galopp. Sedan höjde hon upp en linje som vi fick hoppa några gånger sista gången fick jag till det och det blev ett jätte härligt språng. Sedan skulle vi hoppa bana och jag hoppade en bana som låg på 120-130. Lorden gled runt även om jag hade svårt att hitta den rätta rytmen i honom. Efter banan förklarade Amanda för mig att jag skulle ställa mig upp i lättsits mellan hindrerna och galoppera på och sedan sätta mig och ta en förhållning på yttertyglen när jag vände upp mot hindret.
 
Jag förstod precis vad hon menade och JÄKLAR vad bra det blev! Wow vilken galopp jag fick i honom! Han hade mycket lättare att ta sig över alla hinder och Amanda sa att han va typ 20 cm över alla hinder. Nu när jag hittat känslan så var det ju lika bra att passa på att höja mer så vi avslutade med att hoppa 1.40 kombination vilket vi bara gled över och Amanda bara skrattade och sa att han hoppade över hinderstöden när jag sa att jag hade svårt att hänga med i språnget och att han hoppar mig nästan ur sadlen.
 
EN SJUKT BRA OCH NYTTIG HOPPTRÄNING DÄR JAG LÄRDE MIG MASSOR!
 
Tyvärr har jag inga bilder eller filmer från träningen :(
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback