Ett blandat pass på gummiflis!

Skönt att blogg.se inte har damp idag! Konstigt nog så publicerades inläggen flera gånger igår!
 
På em/kvällen så red jag Lord ett pass på ridbanan med 3 bommar. Satte på honom flippanbettet och JÄKLAR VAD BRA DET GICK! Han var så fin! Flippanbettet är egentligen perfekt för då blir han inte för stark i galoppen så jag kan bara sitta med stilla och mjuk hand och reglera lite när det behövs. När jag ridit på det vanliga 3 delade bettet har han blivit lite stark och dragit iväg... och när jag bromsat då har han brytit av men för varje dag som går hittar jag galoppen mer och mer! Men man måste verkligen rida ;)
 
Hade 2 galoppbomar på en volt och mellan dem red jag på 4, 5 och 6 språng! Jag kom verkligen åt honom och kunde sitta och reglera jätte lätt! På den andra volten hade jag lagt en bom som jag bytte galopp över red som en åtta och bytte galopp över bomen! Och jäklar vilken skillnad, fick till byterna nästan hela tiden!
 
När jag skulle byta varv och rida i högervarvet och galoppera över de två bommarna nere vid utgången så går de första 2 varven bra men så tappar jag honom för 1 sek och då bryter han av till trav och när jag skall fatta galopp igen så stannar han och ställer sig rakt upp på bakbenen. SÅ högt har han aldrig stält sig... Jag drar allt vad jag kan i ena tyglen och då tappar han balansen och flyttar sig åt sidan och på något sätt skickas jag upp i luften och landar sedan på marken stående med honom i handen! FAN han får inte hålla på så! Han får några piskrap innan jag går fram och tillbaka med honom vid utgången innan jag sitter upp igen! Sedan skrittar jag något varv innan jag fortsätter med det vi höll på med! Han var snäll resten av passet och jag fick honom lika fin igen och kunde rida på 4, 5 och 6 galoppsprång mellan bommarna även i höger varvet.
 
Det var iallafall väldigt nära att vi höll på att gå över... Åh jag hoppas verkligen att han slutar med det här!
 
Men jag skall kämpa mig igenom det här! Jag är 99 % säker på att han kommer sluta när han väll lär känna mig och lita på mig.
 
Tycker det är svårt att veta vad jag skall göra! Jag måste ju kunna rida och få honom att jobba utan att han skall ställa sig på bakbenen... Men samtidigt vill jag inte att han eller jag skall göra oss illa men jag får fortsätta spendera så mycket tid med honom så han verkligen lär känna mig och så småning om ser mig som hans ledare och slutar testa mig.
 
En sak är säker! Jag kommer inte ge upp i första taget! Tror vi kan bli ett jätte bra team med lite tid, träning och rutin!
 
Man får faktiskt tänka på att han bara varit (förutom uppfödaren där han bara gick i en hage) hos Amanda innan han kom till mig och hon är den enda som ridit honom så det är ju väldigt stor omväxling för honom med allt rutiner, mat, ryttare, underlag, utrustning, kompisar, stall, hage, transport m.m.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Det värmer att läsa hur du tänker kring din ridning på Lorden. Jag får en liten klump i magen att han ställer sig, så gjorde ju Cash med mig men då han inte är min slapp jag ta fighten, utan bytte till min Maja :-) hoppas hoppas han förstår snart.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback