Kick offen!

Kick offen var grymt kul! Jag lärde mig massor som jag tar med mig hem och kommer tänka på i framtiden. Först var det föreläsning med en veterinär och en kiropraktor. Temat var hur man skall få sin tävlingshäst att hålla och de tog ipp allt från foder, ridning, utrustning, tandläkare, veterinär checkar, före/efter träning tävling, underlag, hovslagare, massage m.m.

Kändes bra att få lite uppfräshat och höra från en riktigt bra veterinär var han hade för åsikter. Bla så taldes det mycket om att hästen skall ha tillgång till vatten HELA tiden fri tillgång och hur viktigt det är att de dricker tillräcklig. Sedan pratades en hel del om hur mycket salt en häst behöver, samt hur man kan utfodra det många ha problem att få i sna hästar salt och andra tvärtom de hästarna äter upp saltstenen på några timmar... Men 33 g salt per dag för en stor häst och ytterligare 9 g per liter svett de svettas.

Sedan gick det igeonom det här med akuta skador och vad man skall göra men även hur man kan göra före/efter ett hårt träning/tävlingspass kyla innan (om det är varmt ute) och back on track efter! Ja jag kan ju skriva en hel uppstats men det pallar jag inte...

Sedan var det käk och det var tacos ♥ SÅ JÄVLA GOTT! Iallafall var det mest ponnytjejer eller det var typ bara jag Sally & Emma som var hästryttare och det var 45 personer där... Ja sedan var det ju massor av mammor där... Iallafall så var jag mest med Emma som också skall rida div 2 häst vilket är jätte kul!!! :D

Sedan var det hoppträning för Carro (kamensky) Vilket var jätte kul! Hon hoppade en ponny och hennes stor häst! Hon höll på i 2,5 timme och berättade jätte nyttiga saker! Jag skulle verkligen vilja prova och träna för henne! :D

Sedan fick jag skjuts hem av Estrid och hennes mamma vilket var jätte snällt! :)

Nu är jag galet motiverad och taggad inför Söndag! Jag skall inte hålla på att tramsa utan rida ordentligt! Det tråkiga var dock att jag kolla startlistorna nu och då var Titti struken :( Synd alltid kul att träffa henne! Samt att det varit lite kul att hon skulle varit inne på banan när jag och Nicke red.

Men imorgon blir det sooooovmorgon nä men måste senast upp vd 12 och ner till stallet och putsa, trimma, ev jobba och natta hästen sedan blir det mellomys hemma i soffan och i sängen tidigt för PÅ SÖNDAG ÄR DET TÄVLING!!!! Skall bli kul att rida 1.20 igen! 1.20 är en A:0 vilket är kul tycker jag för då får man hoppa flera hinder och detkänns p något sätt inte lika stresande + att jag och Nicke alltid bruka får bra tid i grunden utan at tänka på det... :)

Föresten har sådan lyx för Tash och pappa bråkar om att köra mig på tävling haha nä men Natasha är snäll och ställer upp 2 helger i rad och agerar slav åt mig! :) Samt att Iris vill med så det är bara massa lyx! Det som saknas är en lastbil och flera hästar... Haha ;) 

Puss på er sov gott nu blir det sängen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback