Canadapadden

 
 
 
 
 
Ogilvypadden även kallad "Canadapadden" är väldigt uppskattade av såväl sadelutprovare som elitryttare, ridskolor, hobbyryttare, unga som gamla, i både Europa, Australien, Kanada och USA. De används under bomsadlar, bomlösa sadlar, dressyrsadlar, hoppsadlar, allroundsadlar o.s.v.

Huvudsyftet är att hjälpa sadeln till en ultimat passform, att effektivt fördela trycket och verka stötdämpande för både häst och ryttare. Skulle sadeln tillfälligt behöva mindre justeringar kan man komplettera med ilägg fram, bak eller både och för att få en förhöjande effekt.

Padden har en väl tilltagen v-form för att följa hästens rygg, och innehåller en memoryfoam framtagen till just hästar, som vid ett lätt tryck kan bli millimetertunn där det är trångt, eller fylla ut där det glappar. Den är antibakteriell och enkel att hålla ren. Foamen kan plockas ut och överdraget kan tvättas i maskin i 40 grader utan sköljmedel. Dess stötdämpande effekt har även visats hjälpa ryttare med rygg/knä/nackont, samtidigt som den hjälper hästen


 
Jag köpte min under Göteborg horse show och jag tycker den verkar riktigt bra Lorden trivs med den och jag har sett fler och fler som använder den på tävling!
 
Mina bilder på den  
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Vem säljer denna canadapadden? Hur mkt kostar den?

2013-08-15 @ 21:32:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback