NHL!!!! Så jävla bra!Läs artikel här: http://www.habseyesontheprize.com/nhl-entry-draft-picks-2015/2015/6/27/8856377/lukas-vejdemo-montreal-canadiens-habs-center-centre-2015-nhl-entry-draft-third-round-report

Han finns nu på Wikipedia: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lukas_Vejdemo

Och lyssna på en radio intervju som sändes i Cananada: http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=68&id=831113&lang=fr

Helgen


Har jobbat både lör och sön men flöt på bra, har även hunnit måla mitt hus och fixa lite andra grejer. 

I lördags kväll red jag och Pelle ut (första gången lorden reds på 2 veckor)! Och för första gången badade L&L i havet! Så mysigt, och det var magiskt! Lorden tyckte det var roligare än Lady. Kommer garanterat bada mer med dem i veckan. 

Lorden kommer fortsätta gå lugnt i 2 veckor till (han går dessutom barfota). Han tömkörs och kommer endast ridas någon gång i veckan då jag har någon kompis som vill rida med mig. 

Lady däremot har en tuff och händelserik vecka framför sig! På tisdag har vi privat träning för Mats (sista gången innan ett litet sommaruppehåll 😩) och på lördag går hon 90 & 1 m och på söndag går hon 95 och debuterar 105! 

Skall bli kul! Hoppas jag får samma känsla och samma häst som i måndags för då var hon underbar! ❤️ 


Badat med hästarna 💙Dagens jobb
Lady anmäld till tävling

Nästa helg blir det tävling igen! Längtar redan! Lady får gå lördag och söndag i Kalmar. Hon kommer få debutera 105 om allt känns bra! 

Hopptränade för Mats igår med lady och för första gången var det en dröm. Det var som en polett föll ner för henne, då hon hade egen bjudning, fokuserade och hade den där hindermagneten i mulen som jag och Mats jobbat med för att få fram under våren. 

Känslan var så bra och åter igen har hon ett språng jag aldrig känt på någon häst förut. Jag tror på min häst och med fortsatt jobb kommer hon bli grym! ❤️ 

Men baksidan av det hela är att jag har kämpat otroligt mycket! Resan har varit svårare än vad jag trott och vad som framgått. Mycket blod, svett och tårar har vår resa bestått i och speciellt under den senaste tiden. Men nu är vi på väg uppåt i vår kurva och då känns allt jobb så himla värt det! 

Lg har vilat helt. Han kändes ju inte alls bra på senaste tävlingen så tanken är att han får ta det lugnt i några veckor innan han går en stor tävling i närheten här. Haha han är för rolig för han är redan as sur på mig för att lady får göra en massa kul men inte han, han hatar när någon annan får uppmärksamheten. Så tror redan han saknar tävlandet och ridandet iallafall saknar jag att rida honom. 


UtehästarGlömde skriva att mina hästar har prövat på att gå ute dygnet runt nu i 3 dagar. Tanken är att de skall vara ute så mycket som möjligt när det är lugnare period ridmässigt ❤️

Vila för hästarna och jobb för mig

Lorden är avställd och på vila, han kändes inte alls bra den sista tävlingen och pga en massa saker njuter han nu av hage och gräs ett tag fram över. Kommer nog dock tömköra honom lite för att hålla igång hans rygg. 

Lady går på halvfart jag rider henne så mycket jag hinner. Hon gick tävling förra helgen med blandat resultat och jag fortsätter jobba henne enligt plan. Vi tränade för Mats i onsdags hon det gick ganska bra, känns som vi äntligen hittat rätt i utrustning till henne. På måndag går hon hoppträning för Mats igen 😍 

Annars jobbar jag väldigt mycket. Det är super kul och jag har toppen kollegor! VG PÅ SISTA TENTAN 🙌🏻
ALLT ÄR GODKÄNT ELLER TILL OCH MED BÄTTRE! 1 år har jag pluggat och jag har klarat alla kurser. Hälften av kurserna har jag högsta betyg i (VG) och hälften har jag godkänt i! 

Har bara satsat mot G i alla kurser men ibland har det blivit bättre i alla fall 

Måste bara säga att samtidigt som jag pluggat på heltid har jag ridit mina hästar 5-6 dagar i veckan, tränat och tävlat. 

Många trodde aldrig jag skulle klara hästarna och plugget men allt går om man vill! 

Utöver min kurs har jag även läst till ett extra ämne. Med extra poäng! 

Nu blir det att njuta av sommaren och köra ett nytt race år 2 😃

Mina dagar i bilder


Sämst

HOPPTRÄNINGEN med lorden i måndags var katastrof.... Jag ramlade av och vi kraschade in i ett hinder. Allt var mitt fel. Att det skall vara så svårt. Kände mig ganska värdelös. Vi hoppade bana på 1.30-140 höjd och mina problem kom verkligen fram, vilket var toppen. Mats hjälpte mig väldigt mycket och det gav resultat, jag fick mig en tankeställare. Hoppas att jag kan lära mig av mina misstag och ta vidare dem och utvecklas av dem. 

Helgen i bilderSOMMARLOV och en massa annat

Herregud vad skönt!! SOMMARLOV OCH TENTAN ÄR ÖVERSTÖKAD! 🎉😃 1 år har jag pluggat på universitet och det har varit så jäkla kul, lärorikt samtidigt som det varit tuff med utmaningar. MEN jag måste säga att jag är sjukt glad och lite stolt övar att alla kurser (utom den sista som vi skrev tenta på igår) är avklarade och godkända. Vissa kurser är till och med väl godkända med högsta betyg i! 

Men nu är det skönt med sommarlov! Men jag kan inte fatta riktigt att jag snart (om 2 mån) har bott här ETT ÅR! i nuläget känns det som jag aldrig vill flytta här i från! Jag älskar mitt hus, mina hästar, miljön, kompisarna, skolan och allmänt allt i livet just nu! 

Jag lever i min dröm och det påminner jag mig om varje dag, något jag har lärt mig av mina erfarenheter att ta vara på livet. 

Haha nog snackat om det! 

Tentan i fredags var svår och jobbig, i 6 h satt jag och skrev 8 dator sidor och letade i lagbok som en galning. Men jag tror jag klara den eftersom känslan ändå var bra, men man vet aldrig. 

Dagarna som kommer nu fram över ser ut så här: 
Söndag: Rida båda mina ❤️:an, börja måla om mitt hus 
Måndag: Träning för Mats med LG, rida lady 
Tisdag: tvätta bil, måla hus, rida 
Onsdag: provjobba, rida 
Torsdag: provjobba, rida 
Fredag: tävling Lady 90 & 1m
Lördag: tävling Lorden 1.15 & 1.25 m 
Fredag: tävling Lady 90 & 1m 

Idag har vi haft öppen trädgård här och haft besök av 500-1000 personer! Får berätta mer om det någon annan gång för nu somnar jag. 

Städar och pluggar

Pluggdag
Dags att ta tag i plugget och köra gärnet för på fredag efter tentan är det sommarlov!!! 😋