Grattis världens bästa mamma!!!!


Idag är det mors dag! Jag ber er tänka efter och fira ordentligt med era mammor och njuta för man vet aldrig när det kan ta slut. Tänk till en gång extra om ni bråkar är det verkligen värt det?!

Önskar att jag fick fira min mamma men jag får nöja mig med att skicka en extra tanke upp till henne.

Sedan skall jag trösta mig med att göra det absolut bästa för själen och rida ut på mina älsklingar. 
Klockren!Sådant som bara hästmänniskor förstår 

Hoppträning

Var på Öland igår och hoppande lady för Mats tillsammans med en annan tjej! Så skönt att bara vara två! Iallafall hoppade vi alla hinder med galoppbom framför för vilket var toppen både för mig och lady! Vi avslutade med att hoppa 1 m bana med kombination felfritt. Åter igen måste jag berömma hur bra Mats är som tränare fick så mycket bra tips med mig hem! 

Idag åkte jag dit med lorden och vilken underbar träning! Lg var kanon fin och åter igen fick jag mycket bra saker som gjorde stor skillnad! Jag och lorden red privat lektion, riktigt lyxigt!! Vi hoppade banor och jobbade med flytet och min förmåga att tänka och hinna räkna språng mellan hindren. 

Mats sa iallafall efter att det hänt en hel del sen första gången han såg mig och att det börjar lossna för mig och lg nu. 

Nu längtar jag tills nästa träning och nästa tävling! 

Han är mitt allt, finaste LG !!! 💙 Btw kolla vad mycket pannlugg han fått 😃 han som hade tre strån förut 🙈
Fortfarande nöjd

Jag kan se vår 125 runda om och om igen! Tänk om jag kunde rida så bra varje gång! 

Amandas kommentar: Var att vi var grymma!
Mats kommentar: Grattis till en riktigt fin runda! 

Ganska många tråkiga dagar framför mig

Måndag: skola + plugga
Tisdag: skola + plugga
Onsdag: Mats träning med lady + plugga 
Torsdag: Mats träning med lorden + plugga 
Fredag: uteritt med Malin + plugga 
Lördag: plugga
Söndag: plugga 
Måndag: plugga
Tisdag: plugga 
Onsdag: plugga 
Torsdag: plugga 
Fredag: TENTA 

Hästarna släpptes i lördags EM i sin SUPER STORA ena sommarhage... Så jäkla gulliga de är för de har fortfarande inte fattat hur stor hage de har 😋 eftersom jag har väldigt mycket plugg nu trappas ridningen ner för hästarna lite. Tänker rida de 3 dagar i veckan ca istället för 5-6. Så himla skönt att de har hagen för då blir det inte samma stress för mig att jag måste rida dem. 


Nu är det som sagt fokus på tentan men efter tentan har jag mycket som skall göras bla så skall jag måla om mitt hus, bygga hinder till min alldeles egna gräsbana, börja jobba, ev Stockholms besök, har lite planer med kompisar som skall komma ber till mig osv. 


Här kommer min egna gräshoppningsbana bli 😍😃Alltså flugorna, fästingar, knott har redan kommit fram så hästarna fick på sig flughuvor idag och lg fick flugtäcke 

1.25 rundan i lördags

Lorden och jag var i Karlskrona och tävlade i lördags och vi var felfria i 1.25 grund omgången på 13 språng!!! Får berätta mer sen men här har ni filmen 😃

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=gPgyPA7aSsg

Bilderna får berätta


 Är i stallet och mockar nu! 

Mocknings outfit! Godmorgon hälsade kossorna! 

Tömkörde min älskling igår och han var SÅ FIN! 🌸 

Vi skrittade fram och av i form av en powerwalk 

Var i skolan igår hela dagen 

Selfie


Önskelista

Han betyder allt

 
 
 
Pappa tycker jag skall sälja Lorden men det känns som jag lika väl kan lägga av då, Jag och lorden har kanske aldrig haft strålande resultat på tävlingsbanorna utan det är väldigt blandat och jag har aldrig klättrat så snabbt i klasserna som jag skulle vilja. Det beror såklart på mig sedan är såklart Lorden ganska svår också. Jag rider inte för att bli bäst och bli proffs utan jag rider för att det är så jäkla kul och ridningen är just så jäkla kul när jag får sitta på honom. Dessutom har Lorden tillsammans med Nicke betytt väldigt mycket i min personliga resa efter mammas bortgång.
 
Så Lorden kommer stanna hos mig och vi kommer fortsätta kämpa, JAG VILL rida 1.30 på honom felfritt och jag VET att HAN kan det. Så nu skall vi kämpa vidare!!!
 
Världens bästa personligaste häst
 
 

Hästarna vilar idagHästarna vilar idag, då pappa och jag var ute och red igår! Denna vecka är det mycket fokus på plugg som gäller! Min bil har gått sönder så tyvärr blir det ingen träning för Mats heller... Men nästa vecka skall båda hästarna tränas för Mats! 

På lördag rider jag och lorden 1.20 och 1.25 i Karlskrona. Det bästa placerade ekipaget i 1.25 klassen som uppfyller kriterierna för amatör touren i Falsterbo kvalar DIREKT DIT! drömma kan man ju alltid men mycket, mycket skall vara på plats för en felfri ritt men ingenting är omöjligt och jag kommer fokusera på att få lorden pigg och sugen samt på min egna ridning. 


Min arm är ganska blå... 


Världens bästa ❤️


Håller på att bli bästis med den här...
Dagarna som gått

Dagarna har bara svept förbi och en dröm jag haft sen jag var liten har gått i uppfyllelse, jag har varit på Meeting med båda mina älsklingar och dessutom har världens bästa pappa varit med! 

Har njutit och det suger att det är över, det gick så snabbt... 

I helgen har jag och lorden en tävling som vi skall ladda för men sedan är det ett uppehåll på några helger! Måste fokusera på tentan och skolan vilket inte alls är lika kul men det måste ju såklart göras 😉 

Resultaten har varit väldigt blandat och visst önskar jag att de varit bättre men många erfarenheter rikare och mycket nya tankar att ta med sig gör att jag fokuserar framåt.

Ni får inlägg om lordens rundor senare... Nu måste jag fortsätta läsa lagboken.... 

Lady meeting

 
Första rundan (film ovan)

Lady var super duktigt och skötte sig exemplariskt! Ett ner på hinder nr 4 som var helt och hållet mitt fel, fan vad sur jag är, jag tog ut vägen för mycket och tappade galoppen... men jäklar vad hon hoppar, jag har aldrig suttit på en häst med ett sådant scoop och språng känslan är wow men ibland tvivlar jag på om hon är för bra för mig....  

Andra rundan

Lady var hysteriskt från början (brunst, fullt av hingstar, gå i från lorden m.m.) framhoppningen gick kanon men väl inne på banan missbedömde jag avståndet till ett hinder vilket resulterade i att vi kom nära och lady hoppade sjukt högt över, jag var inte med och i landningen drar lady till höger och börjar bocka, och jag flyger av.... Jag flög verkligen, en flygtur som resulterade i nackspärr och en ond arm hela helgen.

Tredje rundan

Efter en ganska rejäl smäll dagen innan gjorde att jag var rejält osäker på om jag ville starta Lady eftersom hon började med att stegra sig och kasta sig i sidled på väg ner till banan (ville gå till lorden), men väl inne på framhoppningen rullade jag på räcket många gånger och hon lugnade ner sig. Bestämde mig för att gå in på banan och göra mitt bästa trots en nackspärr från helvete och en smått galen häst. Rundan var bra, hon hoppade och tog i extra mycket, tyvärr ett ner och sedan ett missförstånd i kombinationen.

 

Summan av helgen är att jag är sjukt nöjd med henne! Hon hade kunnat haft 3 felfria runder om ryttaren ridit bättre. Men hon är svår, men när allt faller på plats tror både jag och pappa att hon kommer bli riktigt, riktigt bra! Det var hennes första meeting och mycket nytt samtidigt som hon brunstade.

Vi har också nu en fajt hemma dagligen då hon testar mig väldigt mycket, hon har verkligen attityd men jag gillar henne extremt mycket och som sagt hon kan bli riktigt bra och jag hoppas jag kan ta fram det ur henne tillsammans med mina tränare.


Det går upp och ner


Ytterligare en dröm som går i uppfyllelse 👐🏼


 
MEETING MED BÅDA MINA SUPERSTARS 🙌🏻 

Ibland hatar jag mig själv

Jag har en skit fin häst! Vi kan hoppa banor upp till 1.30 utan problem på träning men va fan händer på tävling?! 

För det fösta var det sjukt svårt idag, många hinder, lång bana, stor bana och sedan fruktansvärt dåligt underlag.... (Ridklubben gjorde va det kunde men pga regn tidigare i veckan var gräset som klister) 

ENDAST 2 av ca 40 st var felfria i 1.20. Jag red inte och då ställer inte lorden upp utan skjuter ut bogen och smiter förbi... 

Jag var förbanad på mig själv efter 1.20 och kände att jag inte hade något att förlora så varför inte gå i 1.25. 

Jag gick in och började med ett stopp på ettan då fick det vara nog!  Jäklar vad jag red efter, snacka om att lorden fajtades med mig! Han älskar när man själv är på hugget. Han ställde upp på ett helt annat sätt då! Hade så gärna velat haft det på film men är man själv så är man.

2 ner i 1.25 och ett stopp! Men det spelar ingen roll för jag red, gav inte upp och fajtades över en lång, stor och svår bana! 

Summa av dagen är att jag är ganska nöjd ändå! Nytt race nästa vecka! 

Jag måste jobba med mina tävlingsnerver! Nästa vecka rider jag minst 7 rundor så då kan jag verkligen träna 😉 
Roliga dagar framåt!

Idag: plugga, packa tävling, rida båda, bada lorden 
Fredag: tävling Öland med LG 1.20 & 1.25 m, plugga
Lördag: tenta rida båda
Söndag: plugga, rida 
Måndag: skola hela dagen, kiopraktorn lorden 
Tisdag: skola, hoppträning med lady för Mats 
Onsdag: Meeting Tingsryd 
Torsdag: tävling Tingsryd
Fredag: tävling Tingsryd
Lördag:  tävling Tingsryd
Söndag: vilodag, plugga 

Bortsett från pluggandet så har jag riktigt roliga dagar framför mig! 😃🐴


Saknar ❤️
Bilder från helgen

Ny vecka med 3 besök på Öland! 😃
Säljes - märkes hästgrejer

Tretorn stövlar blåa storlek 42 använda 5 gånger ca. 800 kr eller bud. EQUILINE SCHABRAK 
marin 
Full 
600 kr 
Använt ett fåtal gånger! 
Ej tvättat på bilderna 
3 stenar har mörknat lite se bilder, men de sitter kvar! 

Säljer min John Whitaker hjälm med bling rosett (var så när jag köpte den på skara hästsport) använd men självklart inte slagit i den någon gång. 
Storlek 59 (kanske något små i storleken då jag har 58 i samshield och gpa) 
Nypris runt 3000 kr liten reva pga gren se bild. 
nu 500 kr eller bud 

Anna scarpati schabrak, ej tvättat på bilderna 
Storlek full 
400 kr eller bud

Animo allround schabrak 
Full 
550 kr 
Nypris 1300 kr
Ej tvättat på bilderna
Livet rullar på

Jag är dålig på att blogga nu för tiden... 

Dagarna går och de består mest av häst och plugg. 

Båda hästarna är igång och tränas inför kommande tävlingar. Lorden har i och för sig haft vilodagar sedan i onsdags efter kiopraktorn men imorgon skall ha ridas igen! 💙 
Min kamera är äntligen installerad 😊 så skönt och spännande att följa hästarna under resan 😛

Vill så jäkla gärna klättra i falsterbotababellen men efter helgens dåliga resultat tappade jag lusten lite  men nu är den tillbaka speciellt när jag vet att min kämpe hoppat runt trots han var sne i bäckenet m.m. 

Lady är otroligt pigg och sprallig. Hon måste komma ner på jorden igen och vi måste hitta tillbaka till vår ridning. Men hon var redan finare idag och den hästen är ibland magisk att sitta på 💜 i veckan skall hon få följa med till Mats och hoppa.

Bild från idag när vi var på tur. 

Det har regnat och varit svin kallt hela dagen idag! Därför red jag ut med chaps och dunjacka om ni undrar. 

Igår hade jag en trevlig kväll med Niclas, per, Ida, Gustav, Heléne, Christer, Jessica och Mårten! Vi grillade för första gången ute. 

Nu skall jag sova natti!