Förra veckans hoppning

Hoppade hästarna förra vecka för första gången på flera veckor! 

Lady var helt otroligt duktig! Hon var inte i en bom och hoppade 1.00-1.10 m bana utan att blinka med kombination och allt, den hästen är något utöver den vanliga! 👌🏻 

Lorden var för het och springig och svår riden därför jobbade jag honom mycket i helgen och kommer rida lydnad i veckan. 

På fredag går BÅDA hästarna träning för Mats 😍 och på söndag startar vi årets första tävling! 😍 så glad och taggad! Bästa pappa kommer ner och agerar hästskötare och coach 👍🏻 

Bilder från förra veckans hoppning med lorden, hoppade med min kompis Erika och vi hade riktigt kul 😃


Helgen

Helgen har varit lugn och skön med mycket fokus på hästarna. 

I fredags kväll red jag lorden barbacka så fin var och vi galopperade över ängar med snö i månskenet, det var magiskt! Lordens pannlugg frös och stod rakt ut haha så gulligt 


Lady och jag jobbade på ängen igår och  hon var jobbig men blev fin. Vi red sedan ut en runda och red faktiskt vilse men med hjälp av spåren i snön hittade vi tillbaka. Mitt inne i skogen när vi var vilse började lady gnägga, haha så gulligt! 

Lorden tömkörde jag igår, han var vild och galen men sprang på riktigt fint! Tränade även att köra honom på rakt spår och gick bakom, så duktig var han!

Idag var jag och Åsa ute och red vår långa runda båda hästarna var lite busiga och pigga men vi tränade dem i kort galopp och skänkelvikning. Jag red lorden och han kände sig riktig mjuk och härlig! 

Åsa och lorden igår 

Idag har jag varit på söndags mingel hos en kompis! Trevligt och roligt var det 🍾🍸 

Tagga tävling på söndag! 😃
Onsdag

Plugg och ridning ja det är vad mitt liv består av just nu! Har en tenta på tisdag som jag kämpar inför. Ska bli skönt på tisdag kväll när det är över. Hästarna har blivit vaccinerade och chip märkta samt lady har blivit ID kontrollerad så de har skrittats och travats lite i 2 dagar. 

Nästa vecka ska lady gå hoppträning för Mats för första gången efter 9 veckors hoppvila!!! Ska bli grymt kul!!! Jag har dock lyckats skära mig i handen precis i tygel läget så jag hoppas sårskadan hunnit läka annars tänker jag rida med en hand! 

Lorden vild och galen häromdagen, satt på halsen men fick stopp och lyckades sitta kvar... Min gamla man på 14 år nu Ångest vart tog tiden vägen?! Snart har varit min i 4 år!! 

Imorgon väntar plugg, skola och senare på kvällen ska jag hålla lektion eller snarare tanthoppning, ska bli kul! 

Imorgon blir det denna övning för "mina" tanterna med fokus på lydnad och kontroll. Men även fokus på vägar, halvhalter och hålla lugnt tempo! 
Tillbaka till vardagen

Äntligen frisk igen! 🙏🏻
B-uppsatsen är inne och nu väntar bara en tenta innan 10 veckors praktik. 

Hästarna har haft mycket vila speciellt lady men nu har jag börjat sätta igång båda igen. 

Dock väntar jag med hoppningen 1-2 veckor till och börjar istället med att stärka upp dem. 
Lorden ska jag försöka tömköra/longera med pessoa sele en gång i veckan. 

Även kiopraktorn ska få komma ut snart och gå igenom båda innan tävlings säsongen drar igång. 

Den första tävlingen är den 31 januari planerar att båda ska få skutta runt små höjder då.
Fullt med detsamma